ElektromobilitaNovinky
Trendy

2000 otevřených výměnných stanic NIO v Číně

Společnost Nio dosáhla v Číně 2 000 stanic pro výměnu baterií, čímž se posunula ke svému cíli dokončit do konce letošního roku 2 300 stanic.

První výměnná stanice byla postavena v květnu 2018, v červenci roku 2022 bylo již otevřeno 1000 stanic a nyní se podařilo otevřít již 2000 stanic.

K dnešnímu dni může 77,1 % majitelů Nio najít alespoň jednu stanici pro výměnu baterií do 3 kilometrů od svých domovů a majitelé elektromobilů Nio již uskutečnilo takřka 31 milionů služeb výměny baterií.

„Jsme hrdí na to, že společnost Nio provedla téměř 31 milionů výměny baterií, tedy v průměru téměř 60 000 výměn za den, což znamená, že každých 1,4 sekundy vyjede elektromobil Nio z výměnné stanice s plně nabitou baterií,“ řekl. Shen Fei, senior viceprezident společnosti Nio Power.

V Evropě má Nio v současnosti 27 stanic pro výměnu baterií, 11 nabíjecích stanic a přístup k více než 500 000 nabíječkám třetích stran.

Z uvedených čísel počtu provedených výměn v Číně se ukazuje, že popularita tohoto způsobu “nabíjení” je obrovská. Uvidíme, jaký trend bude preferovaný na evropském trhu.

 

Více než 15 let pracuji jako Business architekt v bankovním sektoru a díky tomu mám zájem o nové technologie a vše kolem digitalizace. Společnost Nio mě velmi zaujala svým inovativním přístupem, výborným PR a designem svých vozů, což by v budoucnu mohlo znamenat obrovský úspěch na celosvětovém trhu v oblasti elektromobility.

Zdroj
Cnevpost.com

Související příspěvky