Novinky

Skotská investiční společnost Baillie Gifford & Co výrazně navyšuje svou pozici v NIO

Skotská investiční společnost Baillie Gifford & Co posílila svou pozici v NIO, konkrétně se jedná o více než 24 milionů kusů akcií kotovaných na americké burze.

Toto navýšení představuje více než 25% nárůst a celkový počet vlastněných akcií společnosti NIO je v tuto chvíli více než 121 milionů. Společnost Baillie Gifford & Co vlastní mimo jiné i akcie společnosti Tesla a to zhruba v objemu 27 milionů akcií.

Baillie Gifford je společnost pro správu investic, která je zcela vlastněna partnery, z nichž všichni pracují ve firmě. Byla založena v Edinburghu ve Skotsku v roce 1908 a dodnes má ve městě své sídlo. Má firemní kanceláře v New Yorku a Londýně.

Tento nákup velkého množství akcií by mohl představovat zvýšení důvěry a postupný růst akcií společnosti NIO, které za poslední měsíc vzrostly o více než 26%.

Zdroj: cnevpost.com

 

Více než 15 let pracuji jako Business architekt v bankovním sektoru a díky tomu mám zájem o nové technologie a vše kolem digitalizace. Společnost Nio mě velmi zaujala svým inovativním přístupem, výborným PR a designem svých vozů, což by v budoucnu mohlo znamenat obrovský úspěch na celosvětovém trhu v oblasti elektromobility.

Související příspěvky